Logo Techni-Cal

Verkoelen, verwarmen en energie besparen!

Heeft u het gehad met een rumoerige en inefficiënte mobiele airco of een vervuilende stookolietank? Dan zijn onze warmtepompen allicht uw ideale all-in-one oplossing voor zowel verkoeling als verwarming, omdat zij:

• de enige toestellen zijn die zowel kunnen koelen als verwarmen

• het laagste energieverbruik hebben in vergelijking met alle andere verwarmingstoestellen

• groener verwarmen dan gas-, stookolie- of elektrische accumulatieverwarming

 

Onze producten zijn slimme energiesystemen voor verwarming, koeling en ventilatie.

Drie milieuvriendelijke “warmtepomp” oplossingen die u kunnen helpen te besparen op uw energiekosten:

Lucht-lucht warmtepompsysteem

Een lucht - lucht warmtepompsysteem, inzetbaar voor verwarming en koeling, is het meest geschikt in ruimtes die individueel moeten worden geklimatiseerd. Deze systemen zijn inzetbaar zowel in nieuwbouwtoepassingen, als bij een (energetische) renovatie van een gebouw.

Premies voor warmtepompenContacteer ons

Lucht - water warmtepompsysteem

Een lucht - water warmtepompsysteem waarbij energie uit de omgevingslucht wordt gehaald, biedt een goede oplossing voor de verwarming van ruimtes én voor het verwarmen van sanitair water. Wist u dat sanitair warm water de energiepost is waar u het eenvoudigst en meest duurzaam op kunt besparen?

Heeft u te veel fotovoltaïsche stroom? Om te voorkomen dat de opgewekte energie terug in het distributienetwerk wordt geïnjecteerd, kunnen we een slimme sturing koppelen aan de omvormer van uw zonne-installatie die de stroom afleidt naar eenwarmtepompboiler. Zo wordt uw overtollige energie nuttig mee ingezet voor de verwarming van sanitair water.

Premies voor warmtepompenContacteer ons

Bodem - water warmtepomp

Een bodem - water warmtepomp (of geothermische warmtepomp), is een van de meest energiezuinige warmtepompen.

Bij een geothermische warmtepomp wordt de warmte niet uit de lucht gehaald, maar uit de bodem of het grondwater. Dit is een veel stabielere warmtebron. De buitenluchttemperatuur varieert namelijk doorheen de seizoenen terwijl de aardwarmte vanaf 5 tot 10m diepte vrijwel ongewijzigd blijft gedurende het hele jaar. Daarom haalt een warmtepomp met geothermie een veel hoger rendement dan andere warmtepompen. Het systeem is ideaal voor lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming en kan tegelijk uw sanitair water opwarmen. Bij nieuwbouw is een rendement op een geothermische installatie het hoogst.

Premies voor warmtepompenContacteer ons

Interesse ?

Graag komen we VRIJBLIJVEND langs voor een plaatsbezoek en zorgen daarna voor een offerte op maat.

Tijdens het bezoek bespreken we samen met u de bestaande en gewenste situatie i.v.m. de opwekking en het verbruik van elektriciteit, koel- en warmtetechnieken en het gebruik van sanitair water. We overlopen de verschillende mogelijke technieken en zoeken naar een oplossing die financieel en esthetisch aansluit bij uw situatie.

Op die manier kunnen we een CORRECTE inschatting maken en investeert u noch te weinig, noch te veel.

Met al deze gegevens maken we voor u -nog steeds vrijblijvend- een uitgebreide, transparante en een op maat gemaakte offerte met uitgebreide garanties en interessante onderhoudsvoorwaarden!

Bezorg ons uw gegevens en wij contacteren u zo snel mogelijk voor een afspraak.