Logo Techni-Cal

Gebruik lucht als onuitputtelijke bron om uw water te verwarmen!

Het werkingsprincipe van een warmtepompboiler is even eenvoudig als geniaal. Het onttrekt energie aan de lucht om uw water te verwarmen. Het systeem is vergelijkbaar met dat van een koelkast. De enige energie die het systeem nodig heeft om te werken, is de stroom die wordt verbruikt door de ventilator die de lucht aanzuigt en de compressor die de koelvloeistof doet circuleren in de kring.

Wist u dat sanitair warm water de verbruikspost is waar je het eenvoudigst op duurzame wijze op kan besparen? Hievoor moet u natuurlijk wel de juiste keuze maken! Een warmtepompboiler helpt u de stijging van de energiekosten op te vangen door gebruik te maken van een kosteloze en onuitputtelijke energiebron voor de productie van uw warm water: namelijk LUCHT. Door een warmtepompboiler te installeren bespaart u niet alleen tot 80 % op uw energieverbruik* maar helpt u ook de klimaatopwarming tegen te gaan.

* Gemiddelde waarde onder normale bedrijfsomstandigheden. In vergelijking met een klassieke elektrische waterverwarmer.

Fotovoltaïsche stroom te veel? Wend deze nuttig aan voor de verwarming van uw sanitair water met een warmtepompboiler!

Zelfconsumptie betekent het zelf verbruiken van de energie die u produceert met uw zonnepanelen. Om uw zelfconsumptie te optimaliseren kunt u best uw elektriciteit verbruiken op het moment dat uw installatie energie produceert. Zo voorkomt u dat de opgewekte energie terug in het distributienetwerk wordt geïnjecteerd.

Elke eigenaar van zonnepanelen stelt zich de vraag op welke manier hij de zelfconsumptie van de eigen opgewekte elektriciteit optimaal kan inzetten. Een warmtepompboiler is hiervoor ideaal.

Met een slimme sturing die wordt gekoppeld aan de omvormer van uw zonne-installatie kunnen we automatisch de stroom afleiden naar een warmtepompboiler, waar deze nuttig wordt ingezet voor de verwarming van sanitair water. Zo wordt de fotovoltaïsche stroom nuttig gebruikt en bespaart u op uw energiefactuur.

Premies voor warmtepompboilers

Interesse ?

Graag komen we VRIJBLIJVEND langs voor een plaatsbezoek en zorgen daarna voor een offerte op maat.

Tijdens het bezoek bespreken we samen met u de bestaande en gewenste situatie i.v.m. de opwekking en het verbruik van elektriciteit, koel- en warmtetechnieken en het gebruik van sanitair water. We overlopen de verschillende mogelijke technieken en zoeken naar een oplossing die financieel en esthetisch aansluit bij uw situatie.

Op die manier kunnen we een CORRECTE inschatting maken en investeert u noch te weinig, noch te veel.

Met al deze gegevens maken we voor u -nog steeds vrijblijvend- een uitgebreide, transparante en een op maat gemaakte offerte met uitgebreide garanties en interessante onderhoudsvoorwaarden!

Bezorg ons uw gegevens en wij contacteren u zo snel mogelijk voor een afspraak.